Kiwanis Europe

BACK TO THE RACE

Door Josy Glatigny, 2023-24 KI-E President

Een paar jaar geleden lanceerde een captain of industry, Carlo Tavares, een dergelijk programma bij zijn toenmalige bedrijf, Peugeot-Citroën. Het plan was zo succesvol dat dit Franse bedrijf een van de grootste en meest winstgevende ter wereld is geworden, met merken als Chrysler, Jeep, Fiat, Alfa Romeo, Opel en DS.

Wij hebben dezelfde ambitie voor Kiwanis Europa!

Want, beste vrienden, Kiwanis Europa heeft een onaangeboord potentieel!

Dit project werd goedgekeurd door de Raad van Bestuur op 3 september 2023 met ingang vanaf 1 oktober 2023.

DOEN WE GENOEG VOOR DE KINDEREN VAN DE WERELD?

Zoveel kinderen zijn het slachtoffer van een gebrek aan water, voedsel, zorg, onderwijs, bescherming en begeleiding!

We hebben zeker veel lokale projecten, maar hebben we ook genoeg grootschalige internationale projecten naar het beeld van wat we claimen de “Children of the World Service” te zijn?

  • “Back to the Race” geeft het begin van een antwoord op deze vraag: er vindt een beschamende en onacceptabele oorlog plaats aan onze grenzen. Zoals altijd zijn veel kinderen het slachtoffer, zowel in hun vlees, wat afschuwelijk is, maar ook in hun genegenheid, bescherming en begeleiding. Kiwanis Europe biedt daarom, in samenwerking met Kiwanis Children Fund in Europa, hulp aan Oekraïense kinderen die getroffen zijn door de oorlog via een gezamenlijk vrijwilligersproject. Het doel is om de getroffen kinderen in Oekraïne zelf te helpen, in hun dagelijks leven, met de hulp van een serieuze organisatie die daar gevestigd is. Is dit niet de perfecte plek voor Kiwanis Europe? Dit gezamenlijke sociale project heet War Torn Children in Ukraine (WTCU) en details worden binnenkort bekendgemaakt.
  • Een tweede voorstel van “Back to the Race” is het opstellen van een “sociale balans“. We beweren dat we “Kinderen van de Wereld” helpen, maar we zeggen niet hoeveel! Hoeveel mensen we zijn, hoeveel geld we geven, hoeveel uren vrijwilligerswerk we doen – dat zijn de cijfers die ons moeten helpen communiceren, onze geloofwaardigheid vestigen en mensen de ogen openen voor wat we doen.
  • Een derde deel richt zich op membership. Kiwanis stelt ons in staat, of heeft ons in staat gesteld, om nieuwe vriendschappen en relaties aan te gaan en de Kinderen van de Wereld te helpen – dat is al een geweldig verhaal. Maar het verhaal zou nog beter zijn als we het deelden met vrienden, relaties, families en andere kennissen. Het zou ons ook nieuwe wapens geven voor onze sociale acties. Maar heel vaak beperken we ons uit gewoonte tot onze bestaande kennissenkring. “Back to the Race» stelt voor dat jullie nadenken over de mogelijkheid om jullie clubs open te stellen voor jongere mensen. Een “NEO CLUB” label zal worden toegekend aan elke club met twee nieuwe leden onder de 40 jaar tijdens het Kiwanian jaar 2023-24. In dezelfde geest zal de maand april bekend staan als “Gastenmaand”, met als doel nieuwe prospects binnen te halen, hetzij door persoonlijk initiatief, de Two for Two of MeetUp methoden.

Dit, lieve vrienden, zijn de uitdagingen waar we voor staan. Al deze mooie projecten tot nu toe zijn natuurlijk niet meer dan mooie woorden. Zullen ze ook echt slagen? Het is aan ieder van ons om die vraag te beantwoorden.

De voorstellen liggen er, het is aan ieder van ons om ze te evalueren en de juiste actie te ondernemen.

We zijn optimistisch dat we over één, twee of drie jaar de voordelen kunnen zien voor onszelf, onze clubs en Children of the World.